top of page
בושה.jpg

בושה

בושה
בואו נעשה את זה יחד!

טלי, ראשון לציון

"תודה!

מבית עם שתיקות, נתקים ובעיקר יחסים שמבוססים על חשבונאות הפכנו לבית מתקשר, קליל, מלא שמחה כמו החיים.נכון, היו רגעים לא קלים, הייתה דרך לא פשוטה אבל עשינו את זה.

הליווי שלך priceless, ככה פתאום באמצע החיים בזכות שנייה של אומץ להרים טלפון ולהתייעץ התחלנו תהליך שלך היה ברור איך הוא יגמר ולנו נשאר רק להאמין ולהידבק בתחושת המסוגלות שהחדרת בנו.

אז תודה ושוב תודה"

למה אנחנו מרגישים בושה?

בושה היא רגש עמוק ופרימיטיבי הקשור לתפיסה העצמית שלנו ולאופן שבו אנו חושבים שאחרים רואים אותנו. בניגוד לאשמה, שמתמקדת במעשה ספציפי שעשינו, בושה נוגעת לתחושה בסיסית לגבי מי שאנחנו. המקור של רגש הבושה מתפתח בשנים הראשונות של חיינו, כחלק מתהליך החיברות והלמידה החברתית. חוויות של השפלה, ביקורת קשה, או דחייה בשלבים מוקדמים של החיים יכולות להטמיע תחושת בושה עמוקה שתלווה את האדם שנים רבות. הבושה משמשת גם כמנגנון חברתי המסייע בשמירה על נורמות ובוויסות התנהגות.

מה הבושה עושה לנו?

ההשפעה של בושה על הנפש היא עמוקה ומרחיקת לכת. בושה כרונית יכולה להוביל לדימוי עצמי נמוך, דיכאון, חרדה חברתית, והתנהגויות הימנעות. בניגוד לרגשות אחרים שמניעים אותנו לפעולה או שינוי, בושה נוטה לשתק ולגרום לנו להסתגר בתוך עצמנו. היא יוצרת תחושה של "פגם" בסיסי באישיות שלנו, שמובילה למחשבות כמו "משהו לא בסדר איתי" או "אני לא ראוי/ה". תחושות אלו יכולות להוביל להתנהגויות הרסניות כמו התמכרויות, פרפקציוניזם קיצוני, או התנהגות תוקפנית כמנגנון הגנה.

בושה בזוגיות

בהקשר של זוגיות, בושה יכולה להיות הרסנית במיוחד. היא מונעת אינטימיות אמיתית מכיוון שאדם שחש בושה עמוקה מתקשה לחשוף את עצמו באופן אותנטי מול בן/בת הזוג. הבושה יכולה להוביל לדפוסים של הימנעות ממגע פיזי או רגשי, קושי לקבל מחמאות או אהבה, ונטייה להרחיק אחרים לפני שהם יספיקו לדחות אותנו. עם זאת, זוגיות בריאה יכולה להיות מקום מרפא לבושה - כאשר בן/בת הזוג מספקים קבלה, אמפתיה והכלה, ומאפשרים לנו לראות את עצמנו דרך עיניים אוהבות ומקבלות. תהליך זה של ריפוי בושה דורש אומץ רב, סבלנות, ונכונות להיות פגיעים.

bottom of page